RAB ISLAND

A remoted island far away from the crazy world. Sandy beaches, picturesque bays and lively nightlife.

What more could one wish for?

I travelled along the whole Istria and Dalmatia, though Croatian coast always amazes me. My partner and me spent our holidays on Rab this summer. Rab is known as the Happy Island. At the beginning I was also wondering why.. Let’s explore the splendours of the Happy Island together.

The Sunset

Odročen otoček daleč stran od ponorelega sveta. Peščene plaže, skriti zalivčki, pestro nočno življenje..

Le kaj več si lahko poželiš?

Prepotovala sem celo Istro in Dalmacijo, pa vendar me hrvaška obala vedno znova očara. Letošnji dopust sva z dragim preživela na otočku Rab. Pravijo mu otok sreče, the Happy Island. Tudi sama sem se sprva spraševala zakaj.. No pa skupaj odkrivajmo lepote in posebnosti Raba.

MAGNIFICENT BEACHES

The island boasts sandy beaches, one of the most popular is Paradise Beach. Located in Lopar in almost 2km length, it is a perfect place to relax for everyone who want to refresh in hot days, go for a stroll or simply enjoy nature’s tranquility in the shade of the pines.

Paradise Beach, Lopar

ČUDOVITE PLAŽE

Rab se ponaša s peščenimi plažami, ena izmed najbolj priljubljenih je Rajska plaža, ki se nahaja v Loparju in je dolga skoraj 2km. Tako je čudovita izbira za osvežitev v vročih dneh, sprehod ali poležavanje v senci pod drevesi, ki se nahajajo na ob sami plaži.

FKK, DOG BEACHES AND MUCH MORE

There is a beach on Rab for everyone’s taste, for nudists (Sahara and Ciganka Beach), dogs and regular visitors. The sea is very clean, while the beaches are tidy due to the locals who endeavour to keep the island clean.

Sahara Beach

 

Note! Ciganka and Sahara Beach are accessible only for the hikers as the trail is not suitable for cars nor bicycles. There are also no restaurants or bars, so it is recommended to bring some snacks or refreshing drink with you.

FKK, PASJE PLAŽE IN ŠE MNOGO VEČ

Vsak lahko najde svojo idealno plažo, kajti na Rabu so namenjene tako nudistom (plaža Ciganka in Sahara), živalim kot tudi ostalim obiskovalcem. Morje je zelo čisto, plaže pa snažne in urejene, saj si domačini prizadevajo za ohranitev čiste okolice.

Pozor, Ciganka in Sahara sta dostopni le po sprehajalni poti, ki ni primerna za vozila ali kolesa. Prav tako ni lokalov in trgovin v bližini omenjenih plaž, zato je priporočljivo imeti s seboj kaj za pod zob in osvežilno pijačo.

Beach Mini Library

BICYCLE-FRIENDLY

There are also many biking trails on Rab, except on the wild beaches. You can rent a bike for few hours or for a whole day and explore Rab while keeping yourself active. In summer, better cycle in morning hours to avoid the heat.

PRIJAZNO KOLESARJEM

Na otoku lahko najdemo tudi veliko stez za kolesarje, z izjemo divjih plaž. Kolo si lahko najamete za nekaj ur ali cel dan in raziskujete Rab v bolj aktivnem slogu. Priporočam, da to storite v zgodnjih urah, da se izognete vročini.

THE OLD TOWN RAB

In the mornings is the ideal place for photographers, who can capture antique idyllic architecture and avoid crowds at the same time, and at night Rab is a perfect spot for the visitors, who want to have some fun after long day at the beach. Rab also offers various restaurants, snack bars and cafes, where you can enjoy Rab cuisine.

Best place to buy souvenirs Art studio “Patrikana”

STARO MESTO RAB

Zjutraj raj za fotografe, saj lahko ujamejo v objektiv idlično starinsko arhitekturo in se izognejo nepotrebni gneči, ponoči pa je idealen za vse, ki si želijo malce zabave po celodnevnemu kopanju. Tudi za lačne želodčke je poskrbljeno, saj lahko obiskovalci izbirajo med mnogoterimi restavracijami in bari.

FAMILY FRIENDLY

Shallow water beaches and clean water provide safety and fun. Kids can play in sand, young non-swimmers can refresh themselves in shallow water. There are also many pendolinos and boats on disposal to rent.

This slideshow requires JavaScript.

DRUŽINAM PRIJAZNO

Plitva voda in čiste plaže omogočajo družinam varnost in zabavo obenem. Otroci se lahko igrajo v pesku, mlajši neplavalci pa se lahko osvežijo v obsežni plitvini. Na voljo so tudi pendolini in čolni za izposojo.

DIVERSE ACTIVITIES

Visitors can choose from different types of activities, which can make your holiday exciting and unforgetting. Some of the acitivities: Trekking, hiking, biking, diving, swimming, sea kayaking and much more.

Check more on this page: http://www.rab-activity.com/

IMG_4974.JPG

RAZLIČNE AKTIVNOSTI

Obiskovalcem so na voljo različne oblike aktivnosti, ki poskrbijo, da bodo vaše počitnice pestre in nepozabne. Različne aktivnosti na Rabu:  treking, pohodništvo, kolesarjenje, potapljanje, plavanje, kajakaštvo in mnogi drugi. Za več informacij obišči to stran: http://www.rab-activity.com/

5 Things to Do in Rab Island

1. Visit Dundo forest

Dundo is a nature reserve and one of the most beautiful protected forests with holm oak in Mediterranean. You can find many different birds, lizzards, snakes, deers and mouflons there.

2. Try Rab Cake

3. Go hiking

4. Visit Rab town

5. Visit Lopar and the Paradise Beach

Rab Island truly amazed me and I want to visit it again in future. It’s a perfect place for families, adventurers and sportspersons (there are many options for water sports and recreations).

Dundo Forest

KAJ POČETI NA RABU

1. OBIŠČI GOZD DUNDO

Dundo je gozdni rezervat, ki je eden izmed najlepših in najbolj zaščitenih gozdov s hrastom črnika v Sredozemlju (1). Tukaj lahko najdemo različne vrste ptic, kuščarjev, kač, cvetlic ter srnjad in muflone.

2. POSKUSI RABSKO TORTO

3. POJDI NA POHOD

4. OBIŠČI STARO MESTO RAB

5. OBIŠČI LOPAR IN RAJSKO PLAŽO

Otok me je popolnoma navdušil in si ga želim obiskati znova tudi v prihodnosti. Raba je popolna destinacija za družine z otroki, pustolovcem ter športnikom (zelo veliko možnosti za vodne športe in rekreacijo.

Love,

Anita

IMG_5485

SOURCE:

(1) https://ju-priroda.hr/zasticena-podrucja-pgz/suma-dundo/

Photography: by me

One thought on “RAB ISLAND

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s